Advocatenkantoor Refuge
 
Betrouwbaar - Deskundig - Ervaren

Het advocatenkantoor

Mr. C.B.F. (Cesar) Refuge heeft het Advocatenkantoor Refuge geopend op 1 september 2017, maar is al in 1987, ruim 30 jaar geleden voor de eerste keer beëdigd als advocaat en heeft toen ruim 7 jaar gewerkt als advocaat. In de loop van de jaren heeft hij een ruime ervaring opgedaan in zowel de procespraktijk als in de adviespraktijk op uiteenlopende rechtsgebieden, zowel voor ondernemers als voor particulieren. In de afgelopen 20 jaar is hij (hoofd-)docent recht aan de HAN-University in Nijmegen aan de opleidingen Bedrijfskunde (MER), Small Business, Facilitair Management, Accountancy, HBO rechten en Fiscaal recht en heeft les gegeven op zowel voltijd-, deeltijd en post-HBO opleidingen. De combinatie advocatuur en lesgeven is tamelijk ideaal en hierdoor is hij in staat om gecompliceerde juridische theorieën eenvoudig en duidelijk uit te leggen.

Voor de meeste mensen is het onderscheid tussen belastingrecht en overige rechtsgebieden dat vaak wordt gemaakt onbegrijpelijk.  Omdat het financiële aspect van het recht hem altijd heeft getrokken, heb hij na de afronding van mijn studie Nederlands recht in Nijmegen aan de Economische faculteit van de Universiteit van Tilburg (Tilburg University) de studie Belastingkunde (Fiscale Economie) voltooid. In de advocatuur heeft hij een aantal fiscale strafzaken behandeld en wil zijn cliënten op een breder gebied fiscaal-juridisch bijstaan.

In 1987 ben ik gestart op de sectie ondernemingsrecht van het advocatenkantoor Nolst Trenité in Rotterdam (thans Simmons & Simmons) en sinds die tijd heb ik veel werk verricht voor ondernemers. Ondernemers hebben niet de kans om rustig elk rechtsgebied een voor een te bekijken, maar krijgen meestal alles tegelijk op zich af. In mijn praktijk heb ik voor mijn cliënten de meeste problemen op juridisch vlak mogen helpen oplossen en dat varieerde van veel arbeidsrecht, huurrecht, strafzaken, , incassozaken en conflicten binnen maatschap en vennootschap.

Tenslotte het Familie- en Erfrecht. In 2013 is hij afgestudeerd in het Notarieel recht aan de Radboud universiteit. Met deze opleiding heeft hij een extra verdieping gekregen in de notariële rechtsgebieden, zoals het familie- en erfrecht, de erf- en schenkbelasting en het ondernemingsrecht die hij graag inzet in zijn praktijk. Als advocaat heeft hij veel echtscheidingen begeleid en de financiële kant van de echtscheiding is altijd een uitdaging. Vanuit zijn fiscale achtergrond en zijn voorkeur voor de financiële aspecten van het recht heeft hij dit altijd optimaal kunnen begeleiden. Bij erfrechtelijke problemen en de bijbehorende fiscale problemen, wil hij ook graag zijn begeleiding verlenen.

Het is natuurlijk mogelijk om Mr. C.B.F. Refuge incidenteel in te schakelen bij acute problemen, maar vaak werkt het beter om vooraf of op regelmatige basis contact te onderhouden en zo een goede band op te bouwen. Het voorkomen van juridische problemen door het gebruiken van goede juridische documenten en het vooraf vinden van de juiste juridische route is vaak beter dan achteraf te moeten procederen.

 

 

 

 

Ons team

Mr. C.B.F. Refuge (Cesar)

Mr. C.B.F. Refuge (Cesar)

Positie Advocaat

Over Mr. C.B.F. Refuge is in 1987 beëdigd als advocaat in Rotterdam en heeft 7 jaar gewerkt als advocaat op verschillende advocatenkantoren, daarna heeft hij 2 jaar gewerkt bij de DAS rechtsbijstand in Amsterdam en in de afgelopen 20 jaar heeft hij als (hoofd)docent recht gewerkt bij de HAN-University en is op 30 augustus 2017 opnieuw beëdigd als advocaat bij de rechtbank Gelderland in Arnhem.