Advocatenkantoor Refuge

Betrouwbaar - Deskundig - Ervaren

Advocatenkantoor Refuge

 U heeft een advocaat nodig. U heeft mr. C.B.F. Refuge nodig.

Waarom kiest u voor mr C.B.F. Refuge? Omdat u mr. C.B.F. Refuge persoonlijk vertrouwt, hij deskundig is en ruime ervaring heeft. 

Vertrouwen moet je verdienen en een eerste inschatting is veelal afhankelijk van de click die u voelt met de advocaat. Deskundigheid kan in beginsel worden gecontroleerd aan de opleidingen en bijscholing die door de advocaat is gevolgd en wordt gevolgd, terwijl ervaring kan worden afgemeten aan de tijd dat de advocaat als actief jurist heeft gewerkt. 

 

Het kantoor

Het Advocatenkantoor Refuge is geopend op 1 september 2017 door Mr. C.B.F. Refuge (Cesar), die in 1987 voor de eerste keer beëdigd als advocaat.  In de loop van de jaren is een ruime ervaring opgedaan in zowel de procespraktijk als in de adviespraktijk op uiteenlopende rechtsgebieden, zowel voor ondernemers als voor particulieren. 

Mr. C.B.F. Refuge heeft Nederlands recht in Nijmegen gestudeerd (1987), daarna aan de Economische faculteit van de Universiteit van Tilburg (Tilburg University) de studie Belastingkunde (Fiscale Economie) (1993) en tenslotte Notarieel recht aan de Radboud universiteit (2013). Met de laatste opleiding heeft hij een extra verdieping gekregen in de notariële rechtsgebieden, zoals het familie- en erfrecht, de erf- en schenkbelasting en het ondernemingsrecht die hij graag inzet in zijn praktijk.

Als advocaat heeft hij veel echtscheidingen begeleid en de financiële kant van de echtscheiding is altijd een uitdaging. Vanuit zijn fiscale achtergrond en zijn voorkeur voor de financiële aspecten van het recht heeft hij geschillen rond de vaststelling van (kinder-)alimentatie altijd optimaal kunnen begeleiden.

Bij erfrechtelijke problemen en de bijbehorende fiscale problemen, wil hij ook graag zijn begeleiding verlenen.

In 1987 is Mr. Refuge gestart als advocaat op de sectie ondernemingsrecht van het advocatenkantoor Nolst Trenité in Rotterdam (thans Simmons & Simmons) en sinds die tijd heeft hij veel zaken behandeld voor ondernemers. Ondernemers hebben niet de kans om rustig elk rechtsgebied een voor een te bekijken, maar krijgen meestal alles tegelijk op zich af. In zijn praktijk heeft hij voor zijn cliënten de meest uiteenlopende problemen op juridisch vlak mogen helpen oplossen, variërend van arbeidsrecht, huurrecht, strafzaken, , incassozaken en conflicten binnen maatschap en vennootschap.

Het is natuurlijk mogelijk om Mr. C.B.F. Refuge incidenteel in te schakelen bij acute problemen, maar vaak werkt het beter om vooraf of op regelmatige basis contact te onderhouden en zo een goede band op te bouwen. Het voorkomen van juridische problemen door het gebruiken van goede juridische documenten en het vooraf vinden van de juiste juridische route is vaak beter dan achteraf te moeten procederen.

Mr. C.B.F. Refuge

Mr. Cesar B.F. Refuge

Mr. Cesar B.F. Refuge

Positie Advocaat

Over Mr. C.B.F. Refuge heeft sinds 1987 als advocaat gewerkt in de arrondissementen Rotterdam, Den Bosch en Arnhem.